Cortese HealthCare IX aankoop amsterdam

Hilversum, 4 september 2023

Onlangs kocht Cortese haar tweede zorgobject in Amsterdam voor Cortese HealthCare IX.

Het medisch zorgcentrum ligt aan de IJburglaan in Amsterdam. De huurder, PoliDirect Klinieken, is een gespecialiseerde zorgaanbieder van maag, darm en leverziekten met ruim 15 locaties door heel Nederland.

De verhuurbare oppervlakte van het centrum is 293 m2 en is zeer duurzaam (energielabel A+++). Het object is langjarig verhuurd op basis van een triple net huurovereenkomst.

Rémy Voskamp, directeur Cortese: “Wij zijn trots dat we dit tweede object hebben kunnen realiseren voor Cortese HealthCare IX. PoliDirect Klinieken is een sterke huurder en met een triple net huurovereenkomst beperken wij het risico voor Cortese maar vooral ook voor onze beleggers. Dit duurzame pand is een zeer goede aanvulling voor de portefeuille van het nieuwe fonds van Cortese”.

1530 Real Estate heeft Cortese begeleid bij de aankoop van dit object. Het object werd gekocht van Polidirect IJburg Vastgoed, welke werd bijgestaan door 123Makelaars. Het betreft hier een Sale & Leaseback transactie.

Over Cortese
Cortese HealthCare IX is het tiende beleggingsfonds van Cortese. Dit obligatiefonds is op dit moment nog open voor inschrijving voor beleggers. Cortese investeert al sinds 2010 in zorgvastgoed en heeft op dit moment ruim 55 gezondheidscentra in portefeuille en meer dan €225 miljoen belegd vermogen onder beheer.

Cortese is constant op zoek naar zorg gerelateerde beleggingsobjecten. Dit betreft zowel de ontwikkeling van nieuwe gezondheidscentra als bestaand zorgvastgoed.

Meer informatie over Cortese HealthCare IX en de brochure aanvragen? Klik dan hier.