Op 6 oktober 2021 heeft Cortese Capital Management een gezondheidscentrum aangekocht ten behoeve van haar vastgoedfonds Cortese HealthCare VI BV. Verkoper van het pand is de ontwikkelaar LPM Development BV.

Het pand ligt aan de Herenwaard 30 – 40 in Rotterdam en omvat ruim 2.600 m2 verhuurbare vloeroppervlakte. Op dit moment is circa de helft langjarig verhuurd aan een oogkliniek en de andere helft is bestemd voor een nieuw eerstelijnsgezondheidscentrum. In de komende maanden zal hier invulling worden aangegeven en zullen diverse zorgpartijen gehuisvest worden in dit nieuwe centrum.

Rémy Voskamp, oprichter van Cortese Capital: ‘Het pand aan de Herenwaard ligt op een strategisch en goed bereikbare locatie in het Rotterdamse stadsdeel IJsselmonde nabij alle voorzieningen. De huidige tijd vraagt om direct toegankelijke en accurate zorg en met dit centrum kunnen wij dit bieden. Er is veel vraag naar goede zorgruimtes en samen met de zorgaanbieders in de buurt gaan wij dit centrum vormgeven. Vooral de combinatie met de reeds aanwezige oogheelkundige zorg in het pand is een absoluut voordeel.

De vraag van onze beleggers naar onze zorgproducten blijft ook onverminderd groot en wij zullen blijven investeren in zorgvastgoed. Ook komend jaar verwachten wij een forse groei in ons investeringsvolume.’

Cortese houdt zich al ruim tien jaar bezig met het initiëren, structureren en beheren van vastgoedfondsen die direct beleggen in duurzame en langjarig verhuurde objecten in Nederland met de focus op eerstelijnszorg.

Cortese HealthCare VI is inmiddels het zesde zorgvastgoedfonds dat in de afgelopen drie jaar succes is afgesloten. Middels het fonds wordt er belegd in diverse eerste en tweedelijnsgezondheidscentra. Financiering geschiedt door een gerenommeerde Nederlandse bank.

In dit aankoopproces heeft Cortese samengewerkt met Westerdok Notariaat en Triatact Zorgadviseurs. Triatact zal dit zorgcentrum, net als de overige beleggingspanden van Cortese, in beheer nemen.

Over Cortese
Cortese houdt zich al ruim tien jaar bezig met het initiëren, structureren en beheren van vastgoedfondsen die direct beleggen in duurzame en langjarig verhuurde objecten in Nederland met de focus op eerstelijnszorg. Op dit moment heeft zij circa 50 gezondheidscentra in bezit en meer dan € 200 miljoen belegd vermogen onder beheer.

Cortese is constant op zoek naar het investeren in zorg gerelateerde vastgoedobjecten. Dit betreft zowel de ontwikkeling van nieuwe gezondheidscentra als bestaand zorgvastgoed.

Ga hier naar de volledige vastgoedportefeuille van Cortese. 

Terug naar nieuws>>