gezondheidscentra

Op 26 juni 2020 heeft Cortese Capital Management in totaal negen bestaande gezondheidscentra aangekocht ten behoeve van haar vierde vastgoedfonds, Cortese HealthCare IV. De centra liggen in Amersfoort, Bleiswijk, Brummen, Drunen, Enschede, Son en Breugel, Tilburg (twee panden) en Veldhoven. Alle gezondheidscentra zijn langjarig verhuurd aan eerste- en tweedelijns zorgverleners. In totaal is voor 25 miljoen euro geïnvesteerd.

Rémy Voskamp, oprichter van Cortese Capital: ‘Wij zijn zeer trots dat wij wederom een nieuw Nederlands zorgfonds met fantastische eerstelijnscentra hebben weten te structureren. In de huidige tijd is er meer aandacht voor zorg dan ooit. Dat hebben we gemerkt bij onze investeerders en de vraag naar dit product. Het vertrouwen dat wij hebben in dit segment is groot en wij zullen blijven investeren in dergelijke centra’.

Cortese houdt zich al ruim tien jaar bezig met het initiëren, structureren en beheren van vastgoedfondsen die direct beleggen in duurzame en langjarig verhuurde objecten in Nederland met de focus op eerstelijnszorg.

Cortese HealthCare IV is inmiddels het vierde zorgvastgoedfonds dat in de afgelopen drie jaar succes is afgesloten. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten van de circa 80 huurders in het fonds is ruim negen jaar. Financiering geschiedt door een gerenommeerde Duitse bank.

In het aankoopproces is Cortese is begeleid door Westerdok Notariaat, Triatact, ABC Vastgoed, Bolwijn Vastgoed Consultancy, MT Bouwmanagement en Sophus Advies.

Triatact Zorgadviseurs zal deze eerstelijnscentra, net als de overige beleggingspanden van Cortese, in beheer nemen.

Over Cortese
Cortese houdt zich zo’n tien jaar bezig met het initiëren, structureren en beheren van vastgoedfondsen die direct beleggen in duurzame en langjarig verhuurde objecten in Nederland met de focus op eerstelijnszorg. Op dit moment heeft zij circa 30 gezondheidscentra in bezit en meer dan € 150 miljoen belegd vermogen onder beheer.

Cortese is constant op zoek naar het investeren in zorg gerelateerde vastgoedobjecten. Dit betreft zowel de ontwikkeling van nieuwe gezondheidscentra als bestaand zorgvastgoed.

Ga hier naar de volledige vastgoedportefeuille van Cortese.  

Terug naar nieuws >>