Beleggen in zorgwoningen residentie valkenburg

Onlangs heeft Cortese twee nieuwe objecten toegevoegd aan de portefeuille van het Cortese Zorgwoningen Fonds I C.V. Dit nieuwe fonds van Cortese belegt in vier woon-zorgcomplexen in Zuid-Limburg. Het gaat om objecten die 20 jaar worden verhuurd aan een organisatie die kleinschalige huisvesting biedt aan mensen met dementie. 

Residentie Zuyderhoudt | Valkenburg a/d Geul

Het 5-sterrencomplex in Valkenburg a/d Geul betreft een combinatie van een monumentaal kasteel en een nieuwbouw object welke wordt gerealiseerd in harmonie met de omgeving. De locatie ligt aan de rand van natuurreservaat Ingendael. Het complex telt na renovatie 31 zorgwoningen: 7 studio’s in het kasteel en 24 nieuwbouw appartementen. Er zijn verschillende gemeenschappelijke ruimtes aanwezig waardoor bewoners gebruik kunnen maken van een totaalpakket: wonen, zorg en extra services naar wens.

valkenburg zorgwoningenfonds

Residentie Voerendaal | Voerendaal

Dit karakteristieke object ligt in een landelijke omgeving tussen Heerlen en Voerendaal met op loopafstand het natuurgebied Kunderberg. Het bestaande object wordt gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw paviljoen. Het object telt na renovatie 25 zorgstudio’s /appartementen van circa 27 m² tot 57 m².

Huurder en zorgverlener
De woon-zorgcomplexen worden volledig en langjarig verhuurd aan GEN Residenties op basis van triple net huurovereenkomsten. GEN Residenties verhuurt de appartementen aan de individuele bewoners. De bewoners zijn mensen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Als gevolg van een zwaardere zorgbehoefte zijn ze afhankelijk van 24-uurs zorgverlening.

Zorgorganisatie Nobama Care levert de 24-uurs zorg aan de bewoners conform de Wet langdurige zorg (Wlz). Nobama Care is een erkende zorgaanbieder en is gespecialiseerd in het verlenen van intensieve zorg aan mensen met dementie.

Rémy Voskamp, directeur Cortese: “Wij zijn verheugd dat we dit Zorgwoningen fonds hebben kunnen realiseren voor onze beleggers, ook omdat het om een mooi maatschappelijk project gaat. Het fonds omvat een viertal objecten waarbij we afgelopen maand de eerste twee panden aankochten en voor het einde van het jaar zullen we de overige twee panden aan de portefeuille toevoegen. Naar verwachting zullen de complexen eind 2023 bewoonbaar worden opgeleverd.”

Over Cortese
Het Cortese Zorgwoningen Fonds I is het negende fonds van Cortese en haar eerste Zorgwoningen beleggingsfonds. Cortese heeft naast dit fonds ook acht obligatiefondsen in zorgvastgoed.

Cortese investeert al sinds 2010 in zorgvastgoed en heeft op dit moment ruim 50 gezondheidscentra in bezit en meer dan €200 miljoen belegd vermogen onder beheer.

Cortese is constant op zoek naar zorg gerelateerde beleggingsobjecten. Dit betreft zowel de ontwikkeling van nieuwe gezondheidscentra als bestaand zorgvastgoed.

Bekijk hier alle beleggingsfondsen van Cortese

Terug naar nieuws>>