Veelgestelde vragen

In welke fondsen kan ik deelnemen?

Cortese Zorgwoningen Fonds I is open voor inschrijving. 

Alle Cortese HealthCare fondsen zijn voltekend. Cortese voert doorlopend besprekingen met eigenaren van bestaande en nieuw ontwikkelde gezondheidscentra over verwerving van deze centra voor nieuwe vastgoedfondsen. Bent u geïnteresseerd in onze nieuwe fondsen? Dan kunt u zich op onze website inschrijven voor onze nieuwsbrief met vooraankondigingen van nieuwe fondsen.

Ik wil mij inschrijven. Hoe werkt dat?

U kunt zich inschrijven door uw contactgegevens achter te laten via ons contactformulier. Wij nemen vervolgens contact met u op om u van verdere informatie te voorzien. Daarna ontvangt u de benodigde documenten via e-mail op per post.

U wordt aangemerkt als deelnemer zodra uw volledig ingevulde en ondertekende inschrijfformulier en bijbehorende stukken in ons bezit zijn en uw investeringsbedrag op de fondsrekening is bijgeschreven.

Hoe lopen de bestaande fondsen van Cortese?

Cortese heeft 8 HealthCare fondsen. Cortese HealthCare I, II en III lopen al enkele jaren en functioneren allemaal naar behoren, d.w.z. dat alle 11 gezondheidscentra volledig zijn verhuurd en alle inkomsten worden gerealiseerd conform het destijds vooraf opgestelde rekenmodel.

Cortese HealthCare IV en V zijn in 2020 opgestart. Deze fondsen zijn nog iets te jong om een uitspraak over het  financiële beloop te kunnen doen. Cortese HealthCare VI en VII zijn in 2021 opgestart. Cortese HealthCare VIII is in 2022 opgestart.  CHC VII en VIII zijn bezig met de aankoop van het vastgoed. 

Hoe presteren de fondsen van Cortese tijdens de Corona crisis?

Cortese investeert in gezondheidscentra met huurders uit de gezondheidszorg. U moet hierbij denken aan kernhuurders als huisartsen en apothekers, maar ook bijvoorbeeld fysiotherapeuten. Met name de kernhuurders houden hun hoofd goed boven water en hebben het vanwege de huidige zorgvraag erg druk. De overige huurders zoals bijvoorbeeld fysiotherapeuten moeten zich aanpassen aan de nieuwe situatie. In veel gevallen zijn onze huurders erg inventief en geven ze bijvoorbeeld behandelingen via online sessies.

Daar waar problemen ontstaan, biedt de overheid voldoende steun en zijn zorgverzekeraars bereid om waar nodig te hulp te schieten. Al met al is de huurachterstand door deze crisis minder dan 1% van de totale huurportefeuille van de HealthCare fondsen.

Kan ik mijn geld terugkrijgen tijdens de looptijd van de obligatie?

De obligaties van Cortese zijn alleen verhandelbaar.

De verhandelbaarheid valt of staat met de kwaliteit van een product. Als iets goed loopt of goed werkt, dan is het vaak aantrekkelijk en gewild. In het geval dat dit niet zo is, zal het product ook moeilijker verhandelbaar zijn.
U investeert bij Cortese in gezondheidscentra en u moet uzelf afvragen hoe aantrekkelijk dit zou kunnen zijn.

Indien u uw obligatie wilt verhandelen, kan dat op de volgende manieren:

1. U draagt ze over aan uw familie, kennissen of vrienden. U bent immers zelf de beste referentie voor deze obligatie.

2. Uw erfgenamen zullen de obligaties overnemen of verzoeken om verhandeling.

3. Bij verhandeling kan Cortese voor u in zijn netwerk kijken of er beleggers zijn die de obligaties van u zouden willen overnemen.

Indien Cortese voor u haar netwerk aanspreekt zal zij in beginsel de reeds deelnemende beleggers van het betreffende fonds aanspreken of zij de obligatie van u zouden willen overnemen. Overname van obligaties kan voor hen heel interessant zijn met het oog op een mogelijk nog korte restant looptijd, de vaste rente van 6% en een gunstige winstdeling.

 

Heeft u toch nog vragen? Bel ons op 030-307-3588

Meer weten 

Nieuws

Veelgestelde vragen

Beleggen in zorgvastgoed

Fondsen

Cortese Zorgwoningen Fonds I

Cortese HealthCare Fondsen

 

Aanvragen

Brochure CZF I

 

Inschrijven

Nieuwsbrief