Cortese HealthCare IX aankoop amsterdam

Hilversum, 24 oktober 2023

Onlangs kocht Cortese haar derde zorgobject voor Cortese HealthCare IX.

Het gaat om het complex Rhederhof aan de Worth Rhedenseweg en Klaproosstraat in Rheden. Het complex heeft een verhuurbare oppervlakte van circa 10.000 m² en bestaat uit onder meer 122 intramurale eenheden, kantoorruimten, commerciële ruimten en achtentwintig parkeerplaatsen. Stichting Vastgoed zorgsector is een maatschappelijk belegger in duurzame huisvesting voor ouderen (55+) die aantrekkelijk, comfortabel en met de mogelijkheid van zorg willen wonen.

Het object is volledig verhuurd aan twee hoofdhuurders, te weten Attent en Siza. Attent biedt woonruimte en zorg aan mensen met een chronische lichamelijke aandoening en/of een cognitieve stoornis, zoals dementie. Siza biedt woonruimte en zorg aan jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme.

ABC Capital heeft de transactie namens verkoper begeleid en Pillar notarissen was verantwoordelijk voor de juridische begeleiding.

Rémy Voskamp, directeur Cortese: “Dit object stond al lang op onze wensenlijst en wij zijn zeer verheugd dat wij deze grote woonzorglocatie van Stichting Vastgoed zorgsector voor Cortese HealthCare IX hebben kunnen aankopen. In dit fonds zijn eerder twee gezondheidscentra aangekocht en de aankoop van dit woonzorgcentrum vormt een mooie aanvulling op de vastgoedportefeuille.”

Over Cortese
Cortese HealthCare IX is het tiende beleggingsfonds van Cortese. Dit obligatiefonds is op dit moment nog open voor inschrijving voor beleggers.

Cortese investeert al sinds 2010 in zorgvastgoed en heeft op dit moment ruim 55 gezondheidscentra in portefeuille en meer dan €225 miljoen belegd vermogen onder beheer.

Cortese is constant op zoek naar zorg gerelateerde beleggingsobjecten. Dit betreft zowel de ontwikkeling van nieuwe gezondheidscentra als bestaand zorgvastgoed.

Meer informatie over Cortese HealthCare IX en de brochure aanvragen? Klik dan hier.